Tise- platformtjensten som endret gjenvinning og gjenbruk av klær og interiør

Den digitale utviklingen i samfunnet har hatt stor påvirkning på næringslivet i Norge og hele verden. Fremveksten av digitale plattformer har ført til nye forretningsmodeller og større markeder innenfor mange ulike sektorer. De digitale plattformene har bidratt til økt produktivitet, tilgang, tilfredshet og brukervennlighet. En norsk digital plattformtjeneste som har hatt stor suksess på disse områdene og bidratt til å senke transaksjonskostnader hos brukerne er applikasjonen TISE.  

Hva er Tise? 

Tise er en relativt nyskapende bedrift som er basert på gjenbruk og gjenvinning av produkter. Det er en applikasjon for salg av klær og interiør som retter seg mot alle grupper mennesker, men i hovedsak kvinner mellom 18-35 år. Applikasjonen ble startet i 2014 av gründerene Eirik Frøyland Rime og Axel Franck Næss, og lansert i 2016. Bakgrunnen (forretningside) for applikasjonen er å utvikle en sosial tjeneste som gjorde salg og kjøp av brukte klær til noe morsomt og inspirerende å drive med. Tise sin forretningsmodell knytter seg opp mot flere av FNs bærekraftmål og baserer bedriften sin på sirkulær økonomi der hensikten er å integrere en verdikjede som baserer seg på å bruke produkter som varer lenge, som kan brukes om igjen og som kan repareres. 

Tise har i stor grad vært med på å endre stigmaene rundt bruktklær/interiør. Før ble bruktklær/interiør sett på som litt skittent, dårlig kvalitet og uoversiktlig, men gjennom Tise sine applikasjonsløsninger har de klart å endre brukerens oppfatning og transaksjonskostnader. Tise har en appellerende profil med fine fonter og filtre, og som er brukervennlig.  

Hvordan fungerer Tise? 

Join the Conversation

3 Comments

 1. Hei igjen, Emilie!

  Tise er en spennende plattformtjeneste og har oppnådd stor suksess!

  Som skrevet i forrige tilbakemelding, innleggene dine er fortsatt for korte og jeg håper du ønsker å skrive fyldigere til neste innlegg. Eksamen nærmer seg og anbefalt lengde på blogginnlegg er rundt 800 ord. I tillegg savner jeg en avslutning som inkluderer dine funn og eventuelle refleksjoner. Husk at dine blogginnlegg kan være med på å påvirke karakteren din!

  Igjen! Designet på bloggen vurderes ikke på eksamen, men forsterker førsteinntrykket. Jeg vil også anbefale deg å fikse designet på forsiden din, altså endre bilder, tekst og menylinjen til norsk!

  Stå på videre – jeg håper du tar tak i tipsene jeg har gitt deg!

  Thea K, studentassistent

  1. Hei Thea, takk for tilbakemelding.
   Når det gjelder design av bloggen så har jeg prøvd meg frem litt, men synes det er vanskelig.
   Jeg er ikke sikker på hvordan det gjøres og har ikke villet gjøre noe feil som potensielt har kunnet ødelegge nåværende innlegg.
   Har du en kort demovideo som jeg kunne sett på eller lignende?

   1. Hei igjen!

    Det er fullt forståelig! Jeg har ikke en demovideo, men vil anbefale deg til å søke etter konkrete ting du ønsker å gjøre på Youtube. Det er bare å prøve seg frem – det er lite som kan gå galt. I første omgang er det jo forsiden til nettsiden som er viktigst!

    Lykke til!

    Thea K, studentassistent

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *