Bedrifters fordeler med å migrere Google Analytics 

Teknologiens utvikling har skapt en stor digital transformasjon i samfunnet. Dette har ført til nye forretningsmodeller hvor av både flere eksisterende og nye bedrifter benytter seg av digitale tjenester gjennom internett. For at hver enkelt bedrift skal kunne hevde seg på best mulig måte på sitt område er Google Anlytics et godt verktøy. Å migrere Google Analytics i bedriften gir verdifull innsikt i data som kan hjelpe med å bygge suksessfull strategi(er). Dette kan for eksempel gjelde enten det er en nettbutikk, elektronisk bank, en informativ blogg, osv. For bedrifter er det avgjørende å kjenne til og forstå de ulike akseptene som påvirker dem. Med Google Analytics kan man spore og forstå kundens oppførsel, hva de leter etter, og om en dekker kundens behov. Denne teknologien gjør det mulig å analysere og vurdere ens nettbedrifts virksomhet slik at man kan imøtekomme kundene sine.  

Google Analyse har vært på markedet i mange år og har gjennom årene kontinuerlig videreutviklet seg fra å være et enkelt statistikkverktøy til å bli et mer nøyaktig og bedre analyseverktøy for bedrifter med satsing på nettbaserte virksomheter. I et samfunn med stadig flere enheter koblet til internett har ordinære statistikk tjenester blitt mer overflødige. 

I Google Analytics kan bedrifter sette egne skreddersydde målsettinger for å måle det som er viktig for bedriften. Ved å sette opp slike mål i ulike deler av salgstrakten kan bedrifter identifisere hvor brukerne faller av, og videre igangsette tiltak for å forbedre brukeropplevelsen og øke konverteringsraten. (coretrek, u.å.). Dataprogrammet tar for seg en stor omfattende datainnsamling på flere områder som blant annet kan måle omsetning og ulike handlinger utført på en nettside. Noe av den mest grunnleggende dataen for bedrifter er følgende;  

  • Antall besøkende på nettstedet og hvem det er. Her er det mulig å kartlegge innenfor ulike kategorier som for eksempel, demografisk segmentering, geografisk segmentering, atferd segmentering og psykologisk segmentering. Denne informasjonen gir stor verdi da bedrifter kan identifisere hva som fungerer eller ikke fungerer innenfor ulike målgruppesegmenter. 
  • Informasjon om hva brukerne gjør på nettstedet. Her kan man få nyttig innsikt i hvordan brukerne navigerer seg på nettstedet og hvilke sider og kategorier som er mest besøkt i ulike tidsperioder. For eksempel, hva slags type innhold engasjerer brukerne, hvilke produkter som er mest interessante, hvor mange sider ser de på, hvor lang tid i snitt brukes det på hver side, hvor langt ned brukerne skråller og hvor mange som klikker seg videre, eller hvor mange faller fra før de begynner å klikke rundt på nettstedet (bounce rate)? 
  • Hvor kommer brukerne fra. Her kan det eksempel måles konvertering, hvilke nettkilder brukerne klikker seg via til nettstedet både gjennom organiske og betalte aktiviteter, antall treff fra google søkemotor, hvilke søkeord som brukes for å finne nettstedet, hvilke kampanjer som har er vellykkede/ikke fungerer, hvilke digitale-enheter brukerne bruker til å besøke nettstedet. Ulike bedrifter og virksomheter har ulike mål og parametere for å måle suksess. For en nettbutikk er det eksempelvis avgjørende å spore antall kjøp, totalverdien av transaksjonene, snittstørrelse på handlekurven og konverteringsraten. (coretrek, 2022).  

Google Analytics gir bedrifter et solid beslutningsgrunnlag på bakgrunn av solid informasjonsgrunnlag for å ta gode strategiske beslutninger knyttet til markedsføring. Ved å forstå hvem de besøkende er, hvilke kilder de kommer fra, hva slags innhold som engasjerer, hvilke kanaler, kampanjer, målgrupper og annonsebudskap som konverterer og er mest lønnsomme har bedriften et godt innsiktsgrunnlag for å ta reflekterte og smarte valg. En kan stille seg spørsmål som; Har bedriften oppnådd målene den har satt seg? Er markedskampanjene vellykket? Er kommunikasjonen på nettstedet bra nok? Forstår brukerne hva bedriften tilbyr og blir værende på siden? 

Kilder:  

Megabite (u.å.) Google Analytics – hva og hvordan. Tilgjengelig fra: https://www.megabite.no/blogg/google-analytics-hva-og-hvordan (Hentet: 19. April. 2022).   

Coretrek (u.å.) Fem grunner til hvorfor du burde bruke Google Analytics. Tilgjengelig fra: https://www.coretrek.no/aktuelt/fagstoff/fem-grunner-til-hvorfor-du-burde-bruke-google-analytics (Hentet: 19. April. 2022).   

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *